| Çözüm Merkezi: VMWARE Programı |
|
|
|
| Cumartesi, 09 Eylül 2006 15:02 | |||
|
Vmvare bilgisayarınız üzerinde "sanal bilgisayarlar - virtual machines" oluşturmanıza yarayan bir programdır. Bu sanal bilgisayarlar kendi pencereleri içinde çalışırlar. Her bir sanal makina hiç bir eksiği olmayan, sıfırdan diskini fdisk yapmanız, formatlamanız ve işletim sistemi kurmanız gereken gerçek bir bilgisayar gibidir.
Aynı anda bir den fazla sanal makina çalışabilir, bu makinalar kendi aralarında, gerçek bilgisayar ile(host) hatta gerçek bilgisayarın bağlı olduğu yerel ağ ile haberleşebilir, ağa dahil olabilir.
Makinaları oluştururken disk, bellek, ağ kartı gibi özellikleri siz belirlersiniz.
Ancak sonuçta tüm bu sanal makinalar sizin gerçek makinanız üzerinde çalışmaktadır, dolayısı ile aşağıdaki gibi gerçek makinada XP çalışırken, bir yandan Windows 2000 server yüklü sanal makina login olmanızı bekliyorsa, birde arkada ikinci bir sanal makinaya W98 kuruluyorsa, güçlü bir sisteminiz ve bol miktarda RAM belleğiniz olması gerekir.
Ancak sertifikalara hazırlanıyorsanız tutup 2-3 PC almaktansa bu çok daha uygun bir çözümdür. Üstelik sonuçta aynı makina üzerinde çalıştığınız için yerinizden kalkmadan 2-3 bilgisayarı birden aynı klavye ve fare ile kontrol etmenin kolaylığını yaşarsınız.
Eğer programcı iseniz yazdığınız programı değişik işletim sistemleri üzerinde denemeniz gerekir. Vmware bu noktada da en iyi çözümdür.
Ancak bu sanal makinalar ekran kartını ses kartını görse de sonuçta emülasyon tekniğini kullandığı için tam performans alamazsınız. Ayrıca TV kartı gibi bazı ek donanımları tanımayabilir. Eğer makinanızda iki işletim sistemi kullanıyorsanız (W98 ve NT gibi) bu sisteme devam edin.
Vmware'yi ise istediğiniz tüm işletim sistemlerini zahmetsizce kurmak, denemek, silmek, formatlamak, tekrar kurmak, denemeler yapmak için kullanabilirsiniz.
Programın kurulumu ve kullanımını http://turemu.kolayweb.com/computer/vmware.htm adresinden okuyabilirsiniz.
VMWARE kullanırken bilmeniz gerekenler:
|
|||
| Son Güncelleme: Cuma, 11 Eylül 2009 16:30 |
Bilgisayar ağları ve Windows Hakkında Bilgiler...