| Windows 2000 ile Windows95/98/ME arası bağlantı |
|
|
|
| Çarşamba, 06 Eylül 2006 19:33 | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Windows95/98/Me ve Windows2000 makinaları arasında ağ kurarken sadece her bilgisayarda gerekli yüklemelerin yapılmış olması kafidir. "Windows 9x'ten 2000'e bağlanamıyorum!" bu serzenişi çok sık duymamızın nedeni, Microsoft'un her çıkan işletim sisteminde varsayılan olarak yüklenen protokolleri ve ayarlarını değiştirmesi ve böylece farklı işletim sistemlerini birbirine bağlarken bazı ince ayarların gerekmesidir.
1. Adımİlk kuralımız tüm sistemlerde aynı protokolün yüklü olması geregidir. Tüm sistemlerde ya NETBEUI yada TCP/IP'nin yüklenmesi gerekiyor.
2. AdımFile-and-Printer Sharing yüklenmiş olmalı.
3. AdımTüm makinaların aynı workgroup'ta olması gerekiyor:
4. AdımTüm makinalar üzerinde bir şeylerin paylaştırılmış olması gerekiyor : Disk ve dizinleri paylaştırma Windows95/98/ME. Disk ve dizinleri paylaştırma Windows2000. 5. AdımWindows95/98/ME üzerinden 2000'e bağlanabilmek için, Windows95/98/ME makinasından, 2000 üzerinde tanımlı bir kullanıcı adı/şifre ile login olunması gerekiyor:
6. AdımWindows95/98/ME açılırken bu kullanıcı adı ve şifreyi kullanın:
7. AdımArtık w9x/me "Network Neighborhood" üzerinden 2000 makinasını(larını), Windows2000 üzerinden de "My Network Places" / "Computers Near Me" ile diğer makinaları görebilirsiniz.
|
|||||||||||||||||||||||||||||
| Son Güncelleme: Pazartesi, 11 Eylül 2006 19:19 | |||||||||||||||||||||||||||||
Bilgisayar ağları ve Windows Hakkında Bilgiler...