|
Windows XP: Modem ile Internet Bağlantısının Tanımlanması |
|
|
|
|
Perşembe, 07 Eylül 2006 21:05 |
İnternet bağlantısı için önce bu bağlantıyı oluşturmamız, bağlanacağımız ISS'ye göre tel no ve kullanıcı adı/şifre değerlerini girmemiz gerekiyor.
 | menu: Settings / Network Connections.
Veya Control-Panel :  Network Connections |
 | Eğer bir ağ kartı yüklü ise onu sağ tarafta "Local Area Connection" olarak göreceksiniz.
Biz sol'dan "Network Tasks" "Create a new connection" seçelim. Not : Yeni bir bağlantı oluşturabilmek için gerekli hakları sahip olmanız gerekiyor.
|
 | Next |  | "Connect to the Internet" |  | "Choose from a list of Internet provides (ISPs)" bu seçeneği seçerseniz, bilgisayarınız bölgenizde önceden tanımlı Microsoft numarasını arayacak, size o bölgedeki mevcut ISS'lerin listesini getirecek ve listeden birini seçip kayıt olabileceksiniz vs. Yani bizi ilgilendirmiyor. Ben sizin zaten elinizde bir internet bağlantı paketi olduğunu varsayıyorum ve "Set up my.." seçiyorum. |  | Modem kullanıyoruz. |  | Burda bağlantıya bir isim verelim, siz anet,superonline vs. gibi kafanıza göre bir şey yazabilirisiniz. Boşluk ve tr karakter kullanmasanız iyi olur. |  | Burası önemli bağlantı için kullanacağımız tel no'yu girelim. Bu muhtemelen 0822 ve 200'lü bir numara olacak. |  | Bağlantı için kullanacağımız kullanıcı adı/şifreyi giriyoruz. Confim password alanına şifremizi aynen tekrar giriyoruz. |  | Bitti.
Alttaki kutu işaretli olursa, masaüstünde bir kısayol oluşacak, faydalı olabilir. |  | Artık, ağ bağlantıları ekranında Dial-up bağlantımızı görebiliyoruz. |
İsterseniz bağlanmadan önce bir de bağlantı ayarlarını kontrol edelim.
|
|
Son Güncelleme: Cumartesi, 12 Eylül 2009 06:38 |