|
Windows XP: Direkt Kablo Bağlantısının Tanımlanması |
|
|
|
|
Perşembe, 07 Eylül 2006 21:14 |
| Control-Panel>Network Connection 
Soldan Network Tasks>Create a new connection | | New Connection Wizard Next | | Network Connection Type Set up an advanced connection | | Bu ekranda bağlantıyı kabul edecek sistem mi, yoksa karşı tarafa bağlanacak sistem mi olduğunu ayarlıyorsunuz. Ben bu makinayı bağlantıyı kabul edecek sistem olarak ayarlıyorum. Accept incoming connections | | Bağlanılacak yani kablonun takılı olduğu portu seçiyorum. Direct Parallel (LPT1) | | Do not allow Virtual private connections | | Bu bağlantıyı kullanmasına izin verdiğim kullanıcıları seçiyorum. | | Direkt kablo bağlantısıda sonuçta bir network bağlnatısı ve ağ ayarları geldi. TCP/IP'yi seçip, Properties diyelim. | | Incoming TCP/IP Properties Allow callers to access my local area network seçili ise bu bilgisayara seri veya paralel kablo ile bağlanan bilgisayar, bu bilgisayarın dahil olduğu yerel ağdaki diğer makinalara da erişebilir. Bu bilgisayara bağlanacak bilgisayara verilecek IP adresinin alınacağı IP aralığını giriyoruz. Bende bu bilgisayarın bağlı olduğu ağda kullanılan 192.168.1.xxx şeklinde bir IP aralığı tanımlıyorum. | | Bağlantı simgemiz oluştu, bağlanan olursa bize bildirecektir. |
Şimdi aynı bir W9x sistemi gibi gelen bağlantıyı kabul etmeye hazırız.
|
|
Son Güncelleme: Cumartesi, 12 Eylül 2009 06:40 |